Στο τμήμα των Μεγάλων Προνηπίων, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα βουνά με αφορμή την επίσκεψη δύο παιδιών σε αυτά! Διαβάσαμε βιβλία και είδαμε βίντεο στον υπολογιστή για να μάθουμε πως δημιουργήθηκαν τα βουνά και τα ηφαίστεια. Είδαμε πως υπάρχουν βουνά σε όλο τον κόσμο και κοιτάζοντας στην υδρόγειο σφαίρα προσπαθήσαμε να βρούμε που μένουμε εμείς. Στον Γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας παρατηρήσαμε τα βουνά και τις οροσειρές!

Στην συνέχεια μιλήσαμε για τα ζώα που κατοικούν στο βουνό και για τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εκεί, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, σκι, ποδηλασία, rafting αλλά και πικ-νικ, και είδαμε σχετικές φωτογραφίες. Αποτυπώσαμε κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες στο χαρτί μας!

Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την ενασχόλησή μας με τα βουνά αν δεν επισκεπτόμασταν ένα! Έτσι, οργανώσαμε μια εκδρομή στον Υμηττό! Εκεί, γνωρίσαμε το βουνό από κοντά, κάναμε μια μικρή πεζοπορία, και μαζέψαμε φύλα, πέτρες και κλαδιά, τα οποία κρεμάσαμε με μανταλάκι μέσα σε ένα κενό τετράγωνο πλαίσιο, φτιάχνοντας έτσι από ένα κάδρο! Σταθήκαμε ήσυχοι για να ακούσουμε τον ήχο των ζώων του βουνού αλλά και το θρόισμα των φύλων από τον αέρα. Μεταμορφωθήκαμε σε δέντρα και κουνάγαμε τα χέρια-κλαδιά μας ανάλογα με τον αέρα! Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να τρέξουμε στην φύση! Τέλος, όταν κουραστήκαμε, κάτσαμε να κάνουμε πικ-νικ κάτω από την σκιά των δέντρων!

Επιστρέφοντας στο Σχολείο, ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε περισσότερο από την βόλτα μας στο βουνό!

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!