Στο τμήμα των Μικρών Προνηπίων παρατηρώντας τα δέντρα του κήπου μας, ανακαλύψαμε πως κάποια από αυτά άρχισαν να ρίχνουν τα φύλλα τους. Στην τάξη μας, μιλήσαμε για την εποχή που βρισκόμαστε, το Φθινόπωρο, τον καιρό που κάνει, καθώς και για τα χρώματα που κυριαρχούν στην φύση γύρω μας.

Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε κάποιες φθινοπωρινές εικόνες και να μιλήσουμε γι’ αυτές. Μεταξύ αυτών ήταν και το «Φθινοπωρινό τοπίο με τέσσερα δέντρα» του Van Gogh, στο οποίο παρατηρήσαμε μια φιγούρα. Με αφορμή τη φιγούρα αυτή ξεκινήσαμε να δημιουργούμε φανταστικές ιστορίες. Φανταστήκαμε ότι είναι μία γυναίκα που χάθηκε στο δάσος, ότι πήγε να μαζέψει ξύλα για το τζάκι της για να μην κρυώνει ή ότι πήγε να μαζέψει μανιτάρια για να τα μαγειρέψει.

Σχεδιάσαμε τα δικά μας δέντρα του φθινοπώρου με μια πρωτότυπη τεχνική: αφού σχεδιάσαμε τους κορμούς των δέντρων με τα πινέλα μας, βουτήξαμε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο μέσα στα χρώματα του φθινοπώρου – κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο – κάνοντας αποτυπώματα φύλλων στα ξεχωριστά μας δεντράκια.

Και ιδού..

Η γνωριμία μας με τα φύλλα του φθινοπώρου ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο: μια εκδρομή στο βουνό με σκοπό να βρεθούμε κοντά στην φύση, να πάρουμε βαθειές ανάσες καθαρού αέρα, να αφουγκραστούμε τους ήχους που κάνουν τα πουλιά που ζούν εκεί, να παρατηρήσουμε τα δέντρα και να μαζέψουμε φύλλα διαφόρων χρωμάτων, κλαδιά και πολλά άλλα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας!

Ψάχνοντας για όλα αυτά τα υλικά στο δάσος, ανακαλύψαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα: κουφάλες σε δέντρα, βελανίδια, ακόμα και μανιτάρια!

Αφού μαζέψαμε όσα χρειαζόμασταν και γεμίσαμε τις σακούλες μας, μαζευτήκαμε για να τρέξουμε σε ένα όμορφο ξέφωτο και μετά αφήσαμε τα κλαδιά που βρήκαμε σε έναν τεράστιο κορμό και καθήσαμε γύρω του για να φάμε κάτι πριν επιστρέψουμε στο Σχολείο!

Περάσαμε τέλεια!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!