Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, στην τάξη των Μεγάλων Προνηπίων αρχίσαμε να μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα με πολλά παιχνίδια και χειροτεχνίες. Αρχικά, στην παρεούλα μας συζητήσαμε όλοι μαζί για όσα μας φέρνει στο νου η μεγάλη αυτή γιορτή και τα καταγράψαμε σε ένα μεγάλο χαρτί. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε μιλώντας για όσα γιορτάζουμε το Πάσχα και τα έθιμα που συνδέονται με αυτό. Σε ένα χαρτί, ο καθένας ζωγράφισε τη δική του πασχαλινή εικόνα.

Ακόμα, παίξαμε ένα πασχαλινό παιχνίδι μαθηματικών. Ενώσαμε τα αυγουλάκια, αντιστοιχίζοντας τα νούμερα που είχαν πάνω με τον σωστό αριθμό των κουκίδων.

Επίσης, παίξαμε παιχνίδια ισορροπίας. Στερεώσαμε δύο αυγά από φελιζόλ σε δύο πλαστικά κουτάλια και περπατώντας με προσοχή, τα πήγαμε από τη μία άκρη της τάξης στην άλλη. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε τα αυγά σε ποτήρια και προσπαθήσαμε να μην μας πέσουν, καθώς ακολουθούσαμε μία διαδρομή με εμπόδια και μονοπάτια ισορροπίας.

Στη συνέχεια, παίξαμε «αυγουλοδρομίες», προσπαθώντας να φυσήξουμε τα αυγά έτσι ώστε να φτάσουν από τη μία άκρη της τάξης μας στην άλλη.

Τέλος, φτιάξαμε το δικό μας πασχαλινό παιχνίδι μνήμης. Ζωγραφίσαμε σε χαρτάκια ζευγάρια πασχαλινών αυγών ίδιου χρώματος, τα μπερδέψαμε και αφού τα γυρίσαμε ανάποδα, προσπαθήσαμε να θυμηθούμε πού κρύβονται τα δύο αυγά με το ίδιο χρώμα.

Καθώς τα παιδιά ανέφεραν στη συζήτηση που κάναμε, τα λουλούδια που παρατηρούν αυτήν την περίοδο του χρόνου – την παπαρούνα και την πασχαλιά – αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο με αυτά. Τα παρατηρήσαμε από κοντά, είδαμε φωτογραφίες τους και πειραματιστήκαμε φτιάχνοντας τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής με τις τέμπερες και τα πινέλα μας.

Επιπλέον, κόψαμε πασχαλινά λαγουδάκια και τα διακοσμήσαμε με μοτίβα που σχεδιάσαμε με τους μαρκαδόρους μας. Στο τέλος, τα κολλήσαμε στην πόρτα της τάξης μας.

Ακόμα, φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες. Κόψαμε και συνθέσαμε με χαρτόνι μία κοτούλα, διπλώσαμε στα δύο ένα χαρτόνι Α4 που θα αποτελούσε την κάρτα μας και στο εσωτερικό γράψαμε με προγραφή μία ευχή για το Πάσχα.

Τέλος, πλάσαμε αυγά από πηλό, τα βάψαμε με τέμπερες και τα τοποθετήσαμε μέσα σε μικρά χάρτινα καλαθάκια. Και του χρόνου!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!