Ο χειμώνας είναι μία αρκετά κρύα περίδος του έτους. Όμως, μέσα στις παγωμένες ημέρες της εποχής αυτής υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι πιο ζεστές και γλυκιές. Ο καιρός είναι ζεστός και οι μέρες ηλιόλουστες. Οι μέρες αυτές ονομάζονται αλκυονίδες ημέρες, έχοντας πάρει το όνομα τους από ένα πουλί, την αλκυόνα. Παρατηρώντας στο τμήμα των Μικρών Προνηπίων ότι ο καιρός είναι πιο ζεστός και ο ήλιος λάμπει, μιλήσαμε για τις αλκυονίδες ημέρες και για το πουλί αυτό. Διαβάσαμε, είδαμε φωτογραφίες και παρακολουθήσαμε video για το ξεχωριστό αυτό πανέμορφο πουλί, την αλκυόνα.

Την αλκυόνα, την ξεχωρίσαμε για την ιδιαίτερη ομορφιά της, το χρώμα των φτερών της καθώς και για τις δεξιότητες στο ψάρεμα. Αποφασίσαμε να την αποτυπώσουμε, φτιάχνοντας μία χειροτεχνία. Χρησιμοποιήσαμε πορτοκαλί και μπλε μπογιά, για να βάψουμε την παλάμη του χεριού μας. Πατώντας την παλάμη μας πάνω σε κίτρινα χαρτόνια, αποτυπώσαμε το σώμα της. Τέλος, με μαρκαδόρους προσθέσαμε τα χαρακτηριστικά της.

Κάτι άλλο που συμβαίνει μέσα στην καρδιά του χειμώνα, αυτές τις ηλιόλουστες μέρες είναι και η άνθιση της αμυγαλιάς. Είναι το πρώτο δέντρο που ανθίζει και σηματοδοτεί την άνοιξη που πλησιάζει. Κοντά στο σχολείο μας, υπάρχουν πολλές αμυγδαλιές που έχουν ανθίσει. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα άνθη τους, την μυρωδιά τους καθώς και τα αμύγλαδα που βρίσκονταν πάνω στα κλαδιά τους «κρυμμένα» μέσα στα τσόφλια τους.

Σε χαρτί του μέτρου φτιάξαμε την δική μας αμυγδαλιά! Ζωγραφίσαμε τον κορμό με τέμπερα και κόψαμε ροζ λουλούδια, τα οποία τοποθετήσαμε επάνω στην αμυγδαλιά μας!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!