Η ροδιά είναι το πρώτο δέντρο του κήπου μας που μας δίνει τον καρπό του σχεδόν με το ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Μας δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη συγκομιδή, γευσιγνωσία, παρατήρηση χρωμάτων και σχημάτων και πολλές πολλές χειροτεχνίες.

Στο Νηπιαγωγείο κόψαμε, καθαρίσαμε, συγκεντρώσαμε, μοιράσαμε και δοκιμάσαμε τα υπέροχα ρόδια μας. Ήταν ζουμερά και πανέμορφα!

Πειραματιστήκαμε με τα χρώματα ώστε να φτιάξουμε το χρώμα των ροδιών και κατασκευάσαμε τα δικά μας ρόδια. Μία εξίσου εντυπωσιακή συγκομιδή!

Μάθαμε τα λόγια και τραγουδήσαμε με την συνοδεία κιθάρας την ¨Ροδιά τετράκλωνη». Ζωγραφίσαμε την κοπέλα που τα αχνά χαράματα σαν τρεμοπαίζει η πούλια με τα έξι αστέρια της ρεμβάζει στο περβάζι του παράθυρού της και θαυμάζει την ροδιά που στολίζει τον κήπο της.

Στο Γαλλικό Τμήμα αφού κόψαμε το ρόδι , είδαμε τα μικρά σποράκια που κρύβει μέσα του και τα δοκιμάσαμε. Το παρατηρήσαμε και φτιάξαμε το δικό μας ρόδι, χρησιμοποιώντας τις νερομπογιές μας!

Στο τμήμα των Μεγάλων Προνηπίων παρατηρήσαμε τα ρόδια της ροδιάς μας, τα σχεδιάσαμε και τα ζωγραφίσαμε με τις κηρομπογιές του Σχολείου!

Στο τμήμα των Μικρών Προνηπίων επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ πρωτότυπη τεχνική για να αναπαραστήσουμε τα εσωτερικό του ροδιού! Χρησιμοποίησαμε μπατονέτες βουτηγμένες σε κόκκινη μπογιά για να φτιάξουμε τα σποράκια του ροδιού!

Αλλά και με το τμήμα των Μικρών του Σχολείου μας είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ρόδια, να τα κόψουμε, να τα δοκιμάσουμε…

…​αλλά και να αφήσουμε το αποτύπωμά τους στο χαρτί με έναν ακόμα ιδιαίτερο τρόπο!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!