Με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αποφασίσαμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο ακολουθώντας τα τραγούδια, τις μουσικές και τις συνήθειες διαφόρων χωρών της Μεσογείου. Ετοιμάσαμε λοιπόν τις βαλίτσες μας –αφού συζητήσαμε για τα πράγματα που θα χρειαζόμαστε- κι ένα ωραίο πρωί επιβιβαστήκαμε στο υπέροχο κρουαζιερόπλοιο που θα μας οδηγούσε στο ταξίδι αυτό. Πριν ξεκινήσουμε βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο πλοίο, να το ζωγραφίσουμε και να φτιάξουμε μία μακέτα του με τα υλικά της τάξης μας.

​Περάσαμε ανοιχτά της Μονεμβασιάς και του Ταίναρου και αργότερα φτάσαμε στον πρώτο προορισμό μας που ήταν ο Τάραντας στην Κάτω Ιταλία. Θαυμάσαμε το κάστρο στην είσοδο του λιμανιού και ζωγραφίσαμε το περίφημο άγαλμα με τους δύο ναύτες.

​Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στο εσωτερικό της χώρας και επισκεφθήκαμε τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα σπουδαία τραγούδια τους σε μια γλώσσα που περιέχει πολλές ελληνικές λέξεις. Μάθαμε να τραγουδάμε την «Ώρια μου πισουλίνα» και να καταλαβαίνουμε όλα τα λόγια της. Ζωγραφίσαμε αυτό το όμορφο κορίτσι για το οποίο μιλάει το τραγούδι και φανταστήκαμε πώς θα έμοιαζε αν ήταν μισό άνθρωπος και μισό περιστέρι (=πισουλίνα).

​Ένα βράδυ μας περίμενε μια διπλή έκπληξη! Σε ένα χωριό ήρθαν να μας επισκεφτούν οι Γονείς μας και να παρακολουθήσουν μαζί μας ένα μάθημα χορού Ταραντέλας. Το μάθημα μας το έκαναν οι Encardia που με τον ενθουσιασμό τους ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Μάθαμε για τις αράχνες που τσιμπούσαν και με το δηλητήριό τους αρρώσταιναν τους ανθρώπους και πώς με την ρυθμική και ακατάπαυστη ορμή της Ταραντέλας έδιωχναν μέσω του ιδρώτα το δηλητήριο από μέσα τους.

​Δοκιμάσαμε διάφορες λιχουδιές της Κάτω Ιταλίας, αλλά κυρίως χορέψαμε, χορέψαμε, χορέψαμε και στο τέλος είμαστε όλοι με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο!
Και το ταξίδι συνεχίζεται!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!