Με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου φτιάξαμε (σε σειρά 5 συναντήσεων) την παρακάτω ιστορία:

Ένα βράδυ περπατήσαμε στον λόφο με τα έλατα και κοιτάξαμε τα αστέρια που έλαμπαν στον ουρανό. Ένα αστέρι μας τράβηξε κοντά του αλλά, φθάνοντας εκεί, βρεθήκαμε τυλιγμένοι από πυκνά σύννεφα και δεν βλέπαμε τίποτα.

Στο μέρος αυτό μπορούσες να δεις με την βοήθεια της μουσικής. Οι μουσικές από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μ. Χατζηδάκη μας αποκάλυψαν ένα κάστρο όπου έμενε μόνος του ένας βασιλιάς. Όλοι τον είχαν αφήσει και δυσκολευόταν πολύ επειδή δεν ήξερε να κάνει τίποτα μόνος του. Τα παιδιά του έδειξαν πώς να ντύνεται, πώς να μαγειρεύει και γενικά πώς να αξιοποιεί τα χέρια του και ο βασιλιάς ευχαριστήθηκε πολύ.

Στη συνέχεια άκουσαν μια υπέροχη μουσική και ο βασιλιάς τους είπε πως είναι η μουσική της χορεύτριας που ποτέ δεν προλαβαίνει να την δει να χορεύει καθώς, μόλις την πλησιάσει, εκείνη εξαφανίζεται. Τους έδειξε ακόμα από μακριά, έναν ιππότη που τριγυρνά κοντά στο κάστρο.

Βγαίνοντας τα παιδιά για να αναζητήσουν την χορεύτρια και τον ιππότη, τους επιτέθηκαν οι σκιές που τα αιχμαλώτισαν και τα φυλάκισαν. Στην ίδια φυλακή είχαν βάλει και τον βασιλιά.

Ένα παιδί φορούσε κάτω από την μπλούζα του ένα καθρέπτη. Όταν οι σκιές το πλησίασαν, νόμισαν πως μέσα στον καθρέπτη βρισκόταν κάποιος εχθρός κι άρχισαν να πολεμάνε με τον εαυτό τους.

Βρήκε τότε την ευκαιρία ο ιππότης κι έδωσε σπαθιά στα παιδιά για να πολεμήσουν τις σκιές, να ελευθερώσουν τον βασιλιά και να επιστρέψουν στη μεγάλη αίθουσα του κάστρου.

Εκεί, ήρθε σε λίγο ο αρχηγός των σκιών και προκάλεσε τον βασιλιά σε μονομαχία: ποιός θα ντυνόταν γρηγορότερα, ποιος θα μαγείρευε καλύτερα και ποιος θα έφτιαχνε με τα χέρια του την ψηλότερη κατασκευή. Ο βασιλιάς, εκπαιδευμένος από τα παιδιά νίκησε και στα τρία.

Οργισμένες οι σκιές έκαναν την τελική τους επίθεση. Εμφανίστηκε τότε η χορεύτρια που ζήτησε από τα παιδιά να αγκαλιάσουν τις σκιές τους και να στροβιλιστούν με αυτές. Με τον τρόπο αυτόν, πέρασαν από το τούνελ του διαστήματος και βρέθηκαν πίσω στον πραγματικό κόσμο.

Εκεί, με τη βοήθεια όλων, ο βασιλιάς έφτιαξε ένα καινούργιο βασίλειο που έζησε ευτυχισμένο και λαμπρό με τη διεύθυνση των άξιων χεριών του.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!