Οι ομορφιές του φθινοπώρου δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες και έτσι, στο τμήμα των Μικρών μιλήσαμε για την εποχή αυτή. Ξεκινήσαμε, φτιάχνοντας το φθινοπωρινό δέντρο της τάξης μας και στολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα μας.

Στην συνέχεια ασχοληθήκαμε με τον φθινοπωρινό καιρό. Μιλήσαμε για τα πρωτοβρόχια και μάθαμε το τραγούδι της βροχούλας, για το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά από μια μπόρα καθώς και για τις ομπρελίτσες μας που μας βοηθούν να προστατευόμαστε από το βροχερό φθινόπωρο! Δημιουργήσαμε τις δικές μας ομπρέλες, τις ζωγραφίσαμε και τις στολίσαμε με ‘βροχούλα’ από μπατονέτες.

Φυσικά, δεν παραλείψαμε να αναφέρουμε τα φρούτα του φθινοπώρου και κατασκευάσαμε το δικό μας φρουτόδεντρο κολλώντας πάνω του διάφορα φθινοπωρινά φρούτα. Τέλος, επισκεφθήκαμε την ροδιά του κήπου μας που μας χάρισε ένα τεράστιο ρόδι για την τάξη μας. Το κόψαμε στην μέση και παρατηρήσαμε τα χιλιάδες κόκκινα σποράκια που ήταν μέσα! Χρησιμοποιώντας το ανοιγμένο ρόδι σαν σφραγίδα κάναμε το αποτύπωμα του στο χαρτί για να το πάρει το κάθε παιδάκι στο σπίτι του!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!