Στο τμήμα των Μεγάλων Προνηπίων​ αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα χρώματα που βρίσκονται παντού γύρω μας και είναι αφορμή να μάθουμε πολλά καινούργια πράγματα! Αναρωτηθήκαμε πώς φτιάχνονται, και για να απαντήσουμε σε αυτό το μεγάλο μας ερώτημα φτιάξαμε έναν πίνακα στον οποίο τα ομαδοποιήσαμε σε τρείς κατηγορίες: τα βασικά, τα δεύτερα και τα ουδέτερα.

Διαβάσαμε πολλά βιβλία για τα χρώματα και τις αναμείξεις τους! Πειραματιστήκαμε μπερδεύοντας χρώματα ζαχαροπλαστικής μέσα σε νερό και μαντεύοντας κάθε φορά το αποτέλεσμα της ανάμειξής μας. Εντυπωσιαστήκαμε από τις αναμείξεις μας και μάθαμε οτι συνδυάζοντας τα τρία βασικά χρώματα μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο άλλο χρώμα θέλουμε!

Ο​ι αναμείξεις των χρωμάτων δεν σταμάτησαν εκεί. Εμπνευσμένοι από το ‘’Παραμύθι με τα Χρώματα’’ αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας πολύχρωμη βροχή, μπερδεύοντας τα τρία βασικά χρώματα. Ιδού το αποτέλεσμα!

Και επειδή ο πρωταγωνιστής του βιβλίου μας ήταν το ουράνιο τόξο και η ζωγραφική με τα πινέλα μας άρεσε πολύ, χρησιμοποιώντας και αναμειγνύοντας αυτή τη φορά τα χρώματα από τις τέμπερές μας, φτιάξαμε ο καθένας το δικό του ουράνιο τόξο παρατηρώντας προσεκτικά την αλληλουχία των χρωμάτων!

Τέλος, κάναμε ένα πείραμα για να ανακαλύψουμε πως το μαύρο «κρύβει¨μέσα του όλα τα χρώματα: βάψαμε το κάτω μέρος ενός φίλτρου του καφέ με μαύρο μαρκαδόρο και το βουτήξαμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Μετά από λίγο το νερό είχε απλωθεί πάνω στο φίλτρο και είχε αναδείξει όλα τα χρώματα που ήταν «κρυμμένα» μέσα στο μαύρο!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με τη Παραμυθία!